journal

Cypress Meadows Community Center

COMMUNITY > AMENITY

JBGL and Trevor Brickman from Centre Living Homes hired Nimmo to design their Cypress Meadows Community Center with the goal of creating a place that would be more than a collection of amenities.  For the team, it was important to create a complex of enduring quality; intended to be the hub of the surrounding enclave.  With a long-term vision, it was essential to integrate sustainable design methods and technology.

Trevor's crew has nearly completed the steel skeleton of the community center.  A wing-like roof, wrapping a large outdoor pool, shelters interior and exterior spaces to be used for social events, lounging, and fitness.  Alongside the swimming area, individual cabanas allow local residents to set up camp for the day.  A bocce ball court in the front lawn further provides a place for casual sport and gathering.

While the structure seems to hover along most of its west facing frontage, the conditioned spaces are oriented with their main facades towards the north and south; a passive solar design fundamental.